Kuřecí bramboračka

Suroviny na 4 porce:

0,8 l kuřecího vývaru

4 velké brambory

1 plechovka krájených nebo drcených rajčat

1 plechovka červených fazolí

1 malá plechovka hrášku

3 nastrouhané mrkve

1 lžička sušené cibule

1 lžička drceného česneku

2 lžičky oregana

½ lžičky bazalky

sůl

čerstvé bylinky

Postup:

Všechny přísady přidáme do vývaru ve velkém hrnci a na mírném plameni necháme vařit minimálně hodinu a půl. Na talíři můžeme posypat strouhaným parmezánem. Podáváme s čerstvou ciabattou. Čím déle budete polévku vařit, tím víc se uvolní a promíchají chutě. V Itálii, odkud pochází, vaří tuto polévku třeba celý den a pochutnají si na ní k večeři.

.

reklama
reklama