Kuřecí játra na špejli

Spojení kuřecích jatýrek, slaniny a cibule je prvotřídní. Tento recept si zamilují i ti, kteří jinak vnitřnosti příliš nemusí.

Suroviny na 4 porce

- 500 g kuřecích jater - pepř - 3 cibule - 150 g slaniny - čerstvá petrželka - 1 lžíce olivového oleje - slunečnicový olej na smažení - špejle

Postup

1. Kuřecí játra omyjte a osušte. Pak je ze všech stran opepřete. Cibule oloupejte a rozkrojte na čtvrtky, pokud jsou velké, ještě je překrojte napůl. Každý kousek jater zabalte do plátku slaniny a střídavě s cibulí napíchněte na špejli.

2. V míse smíchejte nasekanou čerstvou petrželku s olivovým olejem. Připravené špízy v této směsi lehce obalte.

3. Špízy dejte grilovat do trouby nebo je ze všech stran osmažte na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvi při mírném plameni.

4. Podávejte posypané čerstvými bylinkami třeba s pečivem nebo hranolky..

reklama
reklama