Kuřecí kaštanová roláda

Suroviny na 4 porce:

1 vykostěné kuře na roládu

2 rohlíky

0,15 l šlehačky

hrst bylinek (tymián, šalvěj aj.)

1 vejce

150 g mletého vepřového masa

250 g jedlých kaštanů loupaných a vařených nebo pečených s kouřovou vůní

mletý pepř

sůl

75 g másla

0,15 ml bílého vína

0,15 ml vývaru

provázek na svázání

Postup:

Z vykostěného kuřete upravíme jeden či dva pláty, přes fólii můžeme zlehka naklepat. Osolíme, opepříme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. K rohlíkům přidáme sekané bylinky, vejce, mleté maso a nahrubo nasekané kaštany, ochutíme mletým pepřem a solí, dobře promícháme. Nádivku zabalíme do masa a svážeme provázkem. Roládu pečeme na másle, podlité vínem a vývarem při 170 °C 1−1,5 hodiny. Během pečení roládu přeléváme šťávou. Po upečení odstraníme provázek a krájíme na plátky, podáváme s rozmarýnovými brambory, přeléváme šťávou.

reklama
reklama

Komentáře