Kuřecí kung-pao

Ingredience: 4 porce

Marináda:

● 1 lžíce sójové omáčky
● 2 lžičky rýžového vína
● 1/2 lžičky kukuřičného škrobu
● 400 g kuřecích prsou

Omáčka:

● 1lžíce octa (čínský černý)
● 1 lžička sójové omáčky
● 1 lžička omáčky hoisin
● 1 lžička sezamového oleje
● 2 lžičky cukru
● 1 lžička škrobu
● ½ lžičky pepře sichuan
● 2 lžíce oleje (arašídový)
● 10 ks chilli papriček
● 3 ks pórku
● 2 stroužky česneku
● 1 lžička zázvoru
● 1/4 hrnku arašídů

Postup:

Marinování kuřete: V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob, dokud se škrob nerozpustí. Přidejte kuře nakrájené na kostičky a jemně promíchejte, aby se kousky celé namočily v marinádě. Nechte odpočinout asi 10 min při pokojové teplotě.

Omáčka: V jiné misce smíchejte ocet, sójovou omáčku i hoisin, sezamový olej, cukr, kukuřičný škrob a pepř. Míchejte, dokud se cukr a kukuřičný škrob nerozpustí.

Rozpalte arašídový olej na woku, přidejte chilli a smažte asi 30 sekund nebo dokud chilli papričky nezčernají a olej nevoní. Přidejte marinované kuře a smažte dorůžova.

Přidejte jarní cibulku, česnek a zázvor a smažte asi 30 sekund. Nalijte omáčku a promíchejte. Přidejte arašídy a smažte další 2 min. Vložte na talíř, přidejte rýži a posypte čerstvým pórkem – můžete servírovat.

Příprava: 50 min
Cena za 1dávku: 65 Kč

reklama
reklama