Kuřecí kung pao

Klasický recept čínské kuchyně, který je oblíbený hlavně díky své rychlosti a jednoduchosti.

Suroviny na 4 porce - 1 kg kuřecích prsou bez kůže - 120 g vyloupaných arašíd - 6 lžic sezamového oleje - 30 g čerstvého nastrouhaného zázvoru - 4 stroužky česneku - 60 g červené papriky - 1 feferonka - ½ lžičky chilli koření

Na marinádu - 50 g kukuřičného škrobu - 4 lžíce sójové omáčky - 4 lžíce rýžového vína - 4 lžíce sezamového oleje

Na omáčku - 2 lžíce třtinového cukru - 40 g kukuřičného škrobu - 2 lžíce rýžového octa - 10 lžic rýžového vína - 7 lžic sójové omáčky - 2 lžíce ústřicové omáčky

Postup

1. Suroviny na marinádu prošlehejte vidličkou a pak do ní naložte pokrájené maso. Nechte odležet.

2. Maso osmažte na sezamovém oleji, zvlášť opražte arašídy. Na další pánvi orestujte zázvor a nasekaný česnek. Přidejte nadrobno pokrájenou papriku a feferonku a chilli koření. Vše lehce osmažte. Směs zalijte omáčkou, kterou připravíte smícháním ingrediencí.

3. Přidejte maso, podle potřeby podlijte vodou, a nechte asi 3 minuty povařit. Nakonec vmíchejte arašídy.

reklama
reklama