Kuřecí kuskus

Suroviny:


  • 4-6 kusů kuřecích stehen

  • 2 lžičky kurkumy

  • 1 lžíce koření Garam Masala

  • 2 lžíce slunečnicového oleje

  • 2 cibule na jemno

  • 3 stroužky česneku

  • 500 ml kuřecího vývaru

  • 1 citron

  • 1 velká hrst oliv

  • 250 g kuskusu

  • 1 malý svazek petržele


Postup:

Kurkumu smícháme s kořením Garam Masala a špetkou soli. Ve směsi maso obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a z obou stran na něm opečeme maso. Vyjmeme ho z pánve a dáme stranou. Poté v pánvi opečeme cibuli. Přidáme česnek a zbytek kořenící směsi a opékáme 1 min.

Vlijeme vývar, přidáme olivy a přivedeme k varu. Pak do pánve vrátíme maso, přiklopíme a necháme asi 40 min. Poté maso opět vyjmeme. Do pánve vmícháme šťávu a kůru z citronu a kuskus. Promícháme, aby se obalil cibulovou směsí, a zalijeme vodou, aby byl ponořený.

Přiklopíme a necháme 5 minut stát. Vmícháme asi polovinu petržele a vrátíme maso.

reklama
reklama