Kuřecí maso v jogurtové marinádě

Maso naložené v jogurtu je krásně šťavnaté a voňavé. Čím déle ho necháte marinovat, tím lépe.


Příprava: 75 min (bez marinování)


Náročnost: x x


Cena: 125 Kč


Potřebujete:


750 g kuřecích prsou


3 lžíce řeckého jogurtu
3 stroužky česneku
2 lžičky mleté uzené papriky
30 g čerstvého koriandru
1 lžičku mletého římského kmínu
1 lžičku mletého koriandru
1– 1,5 lžičky soli
špetku chilli


ghí máslo


1 Připravte si marinádu. V míse promíchejte jogurt s rozdrcenými stroužky česneku, uzenou paprikou, římským kmínem, mletým koriandrem, solí a najemno nasekaným čerstvý koriandrem.


2 Kuřecí prsa nakrájejte na stejné plátky a lehce je naklepejte. Vložte je do marinády a promíchejte, aby se rovnoměrně rozložila na všechno maso. Nechte marinovat minimálně 30 minut, ideálně přes noc.


3 Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci ghí másla a maso na něm rychle opečte z obou stran na středně silném plameni. Můžete ho také připravit na kontaktním grilu. Podívejte s vařeným či opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.

reklama
reklama