Můj kousek štěstí

Kuřecí maso v medovo-hořčičné marinádě

Křehké kuřecí maso ve sladkokyselé marinádě nemá chybu. Podávat ho lze s chlebem, zeleninou či opečenými brambory.

Potřebujete:

✿ 400 g kuřecích prsou
✿ 4 lžíce medu
✿ 2 lžíce dijonské hořčice
✿ 1/2 lžičky hořčičného semínka
✿ 2 stroužky česneku
✿ špetku soli
✿ 1 citron
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ čerstvou jarní cibulku

1. Připravte si marinádu – v míse smíchejte med, hořčici, hořčičné semínko, prolisovaný česnek, sůl, olivový olej a citronovou šťávu.

2. Očištěná a osušená kuřecí prsa nakrájejte na stejně tlusté plátky, vložte je do marninády a potřete jí maso ze všech stran. Pokud vám marináda zbude, maso s ní zalijte. Nechte alespoň hodinu marinovat v lednici.

3. Mezitím si nasekejte jarní cibulku. Plátky masa položte na rozpálený gril a za občasného obracení je grilujte asi 15 minut. Hotové posypejte nasekanými bylinkami a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden