Moje sladké tajemství

Kuřecí mini burgery

Mleté maso je velmi univerzální a skvěle nahradí vepřové a hovězí. Zároveň je lehce stravitelné a bohaté na řadu potřebných vitamínů a podporuje nárůst a regeneraci svalové hmoty.

Připravte si doma například stále populární mini burgery. S novinkou Kuřecím steakem bez kůže mletým od Drůbežářského závodu Klatovy s 99% podílem masa vykouzlíte výtečnou hostinu na všechny způsoby.

Kuřecí mleté maso je skvělým zdrojem vitamínu, především vitamínu B6, který je nezbytný pro vstřebávání látek a celkový chod metabolismu. Pravidelná konzumace kuřecího mletého masa dodává tělu niacin, který má protirakovinné účinky.

Díky obsaženému fosforu má příznivé účinky i na kvalitu zubů a kostí. Obohacuje tělo o bílkoviny a aminokyseliny, díky kterým se lépe regeneruje a narůstá svalová tkáň. Je vhodné při všech dietních režimech a má blahodárné účinky na tělesnou hmotnost a funkci některých orgánů.

Suroviny:
500 g Kuřecího steaku bez kůže mletého (Drůbežářské závody Klatovy)
čerstvá petrželka
sůl a pepř
okurka
červená cibule
2 rajčata
francouzská hořčice
bazalkové pesto
hlávkový salát na ozdobu

Postup:
Kuřecí mleté maso smíchejte s čerstvou petrželkou, opepřete a osolte. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte půl hodiny odležet v lednici. Potom připravte z masa kuličky, které upravte do placek, tak aby měly v průměru zhruba 10 cm.

Půlkilové balení Kuřecího steaku bez kůže mletého z Drůbežářských závodů Klatovy

Grilujte je nebo pečte na vysoký žár do zhnědnutí. Do trouby nebo na gril dejte také na tlusté plátky nakrájené rajče, potřené bazalkovým pestem. Připravte si vedle zkaramelizovanou cibulku a opečte si housku. Tu potom potřete francouzskou horčicí a bazalkovým pestem.

Přidejte hlávkový salát a salátovou okurku. Podávat můžete vše dohromady nebo housku můžete přikusovat jako přílohu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden