Kuřecí paella

Pikantní kuřecí paellu se španělskou klobásou chorizo připravíte snadno a rychle v jedné velké pánvi.

Suroviny na 4 porce - 400 g kuřecích stehenních řízků nebo 8 paliček - 1 lžíce olivového oleje - 150 g chorizo klobásy - 1 cibule - 1 červená paprika - 2 stroužky česneku - 400 g rajčat v plechovce - 50 g mraženého hrášku - 300 ml kuřecího vývaru - 1 lžička mleté papriky - 1 hrnek suché rýže - sůl, pepř

Postup

1. Kuřecí řízky nakrájejte na osm dílů, chorizo klobásu pokrájejte na cca 0,5 cm silné plátky. V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a maso krátce osmažte. Vyjměte a na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli s česnekem. Přidejte klobásu, papriku a restujte asi minutu.

2. Do pánve přidejte rýži, pokrájená rajčata, hrášek a na kostičky nakrájenou papriku. Dobře promíchejte a zalijte vývarem.

3. Až začne směs probublávat, vraťte do pánve maso a vařte asi 10 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama