Kuřecí paprikáš čili perkelt

Suroviny na 4–6 porcí:

1 kuře

2 lžíce sádla nebo másla

1 středně velká cibule

1 zelený paprikový lusk

1 rajče

2 dl kysané smetany (18%)

0,3 l vývaru nebo vody

1 stroužek česneku

1 lžíce mleté sladké papriky

1 lžíce mouky nebo lžička škrobu

sůl

Postup:

Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, krátce v ní zamícháme mletou papriku a podlijeme 3 lžícemi vývaru. Kuře rozdělené na 8–12 dílků osolíme a přidáme do základu společně s třeným česnekem. Necháme šťávu zredukovat, maso z obou stran opečeme. Dusíme a znovu podléváme. Pak přidáme nakrájené rajče a papriku, podlijeme a dusíme na velmi mírném ohni doměkka. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou (provaříme 20 minut) nebo škrobem (provaříme jen krátce). Podáváme s noky nebo těstovinami.

reklama
reklama

Komentáře