Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“.
Suroviny:
prsa z kuřete
menší cuketa1 střední cibule
1 větší mrkev
1 paprika
1 – 2 rajská jablíčka
olej,
mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček)
½ lžičky soli
pepř
popřípadě sójová omáčka
koření dle vlastní chuti: koření na Čínu, kari, mletý zázvor
10 středních brambor
sladká paprika
drcený kmín
Postup:
Nejdříve si připravíme brambory, které důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka, která naklademe na pekáč, klidně i ve více vrstvách.
Mírně pokapeme olejem, osolíme, lehce posypeme červenou sladkou paprikou, drceným kmínem a dáme péct (cca 150 stupňů Celsia). Občas je promícháme a popřípadě ještě zakapeme olejem, pokud by se mírně připalovaly a pečeme do měkka.
Mrkev oškrábeme a škrabkou si ji naporcujeme na tenké plátky, rajčata si nakrájíme na tenké měsíčky, papriku na proužky. Cuketu zbavíme zelené slupky a rozkrojíme. Pokud je mladá, nemusíme ani zbavovat jadérek a nakrájíme cca na 1 cm široké proužky.
Zeleninovou směs lehce zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme v misce.Nakrájíme si kuřecí prsa na silnější nudličky, pak cibuli (nemusí být úplně na drobno). První vložíme na rozpálený olej do kastrolu či široké pánve a zamícháme, pak přidáme směs a ztlumíme plotýnku.
Pokud se nám i při občasném míchání směs lehce připaluje, můžeme přidat 2 – 3 lžíce vody a ještě lépe případného kuřecího vývaru. Máme-li doma, můžeme přidat 1 – 2 lžičky sójové omáčky, ale není nezbytností.
Stejně tak může přidat koření dle své vlastní chuti.
Mezi tím se nám udělají brambory v troubě a můžeme podávat.
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Také si užíváte pocit štěstí, když rozbalujete dárky, kde na vás čeká překvapení? Potěšte takhle i své chuťové buňky. Jednou se vám na jazyku po rozkousnutí rozplyne omamná chuť vynikající čokolády nebo chutného sýra s masem. Bábovička s čokoládovou perlou Suroviny: 2 vejce, 2 ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Snad už máme před sebou poslední chladné dny. Proto se rozloučíme se zimou ve velkém stylu. Zkuste teplé nápoje, které vám osladí i okoření život. Exotická sangrie s pomerančovou šťávou Přísady na 4 hrnky:3 pomeranče, 2 jablka, 2 citrony, 2 badyány, 2 skořicové tyčinky, 1 kostka ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Exotika s kuřecím masem v české kuchyni Tato indická směs jistě zaujme dospělé jedlíky, pro malé děti však tento pikantní pokrm není příliš vhodný. Suroviny: 1 balení indické kuřecí pánve DZ Klatovy, ananas (čerstvý nebo kompotovaný) nakrájený na kostičky, 3 chilli papričky, ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Drůbeží maso je nejčastěji používaným masem v naší kuchyni. Vytlačilo i naše tradiční vepřové a hovězí. Nezůstávejte ale jen u kuřete. Máme pro vás recepty na další drůbež, na které si skvěle pochutnáte. Kachna na jablkách Suroviny na 4 porce: 1 kachna, 2 stroužky česneku, 2 ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Velikonoce jsou podobně jako Vánoce náročné na kuchařské přípravy. Čekáme hosty, koledníky, scházejí se rodiny. Co jim nabídnout? Zkusme letos kromě sladké a slané klasiky i něco, co běžně na našem jídelníčku nebývá. Velikonoční mazanec Suroviny: 300 g hladké mouky, 1 lžička ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 3, Cena: 80 Kč Recept na tyto čokoládové řezy s oříšky nám svěřil sám šéfkuchař Jaroslav Béza z Petite France Boulangerie & Patisserie. Suroviny: 90 g hladká mouka 225 g cukr krystal 5 vajec 315 g máslo 165 g hořká čokoláda 150 g vlašské ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Příprava: 45 minut, Náročnost: 2, Cena: 60 Kč Chutný čokoládový chlazený dezert pohladí vaše chuťové pohárky. Z dávky vytvoříte 5 – 6 porcí. Pěna získá dobrou konzistenci stejně z odtučněného jako z polotučného tvarohu. Suroviny: 250ml smetany ke šlehání 250 g měkkého tvaru (ve ...
Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.Suroviny:2 ks pravé svíčkové1 hrst sušených hubčerstvě namletý pepř200 ml smetany ke šlehánímořská sůlolivový olej na restováníčerstvé bylinky na ozdobuPostup:Houby si na půl ...
Medium rare svíčková je se smetanovou omáčkou nejchutnější. Dnes si ji připravíme s jemnou houbovou.Suroviny:2 ks pravé svíčkové1 hrst sušených hubčerstvě namletý pepř200 ml smetany ke šlehánímořská sůlolivový olej na restováníčerstvé bylinky na ozdobuPostup:Houby si na půl ...
Máte starší pečivo, které chcete zpracovat? Vsaďte na vydatnou snídani z trouby! Ingredience: na 1 porci● 1 houska (lze použít jakékoli pečivo)● 6 vajec● dijonská hořčice● 200 ml smetany na vaření● 150 g šunky● 150 g sýra● 3 rajčata● sůl● pepř Postup: Troubu předehřejte na 180 ...
Máte starší pečivo, které chcete zpracovat? Vsaďte na vydatnou snídani z trouby! Ingredience: na 1 porci● 1 houska (lze použít jakékoli pečivo)● 6 vajec● dijonská hořčice● 200 ml smetany na vaření● 150 g šunky● 150 g sýra● 3 rajčata● sůl● pepř Postup: Troubu předehřejte na 180 ...
Tradiční „chléb chudých“ focaccia (čtěte: fokáča) je dnes oblíbenou pochoutkou i v luxusních restauracích. Nejlepší je čerstvý samotný nebo třeba namáčený do kvalitního olivového oleje. Potřebujete: ✿ 10 g čerstvého droždí✿ 1 lžičku cukru krupice✿ 250 g hladké mouky✿ 250 ml ...
Tradiční „chléb chudých“ focaccia (čtěte: fokáča) je dnes oblíbenou pochoutkou i v luxusních restauracích. Nejlepší je čerstvý samotný nebo třeba namáčený do kvalitního olivového oleje. Potřebujete: ✿ 10 g čerstvého droždí✿ 1 lžičku cukru krupice✿ 250 g hladké mouky✿ 250 ml ...
Zapečené brambory jsou vděčným jídlem pro děti i dospělé. Chutnají opravdu úplně všem.Suroviny:6–8 velkých brambor300 g tvrdého sýra300 ml smetany ke šlehání150 g slaniny sůl, pepř 1 lžička sušeného rozmarýnu1 stroužek česnekumáslo na vytření formyPostup:Brambory si nakrájejte ...
Zapečené brambory jsou vděčným jídlem pro děti i dospělé. Chutnají opravdu úplně všem.Suroviny:6–8 velkých brambor300 g tvrdého sýra300 ml smetany ke šlehání150 g slaniny sůl, pepř 1 lžička sušeného rozmarýnu1 stroužek česnekumáslo na vytření formyPostup:Brambory si nakrájejte ...
Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to? Ingredience: na 1 porci● 2 kvalitní vepřové klobásy● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce● 2 vejce● 4 plátky anglické slaniny● 4 žampiony● větvička cherry ...
Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, pravil anglický dramatik W. S. Maugham. Jak ale na to? Ingredience: na 1 porci● 2 kvalitní vepřové klobásy● 400 g bílých fazolí v rajčatové omáčce● 2 vejce● 4 plátky anglické slaniny● 4 žampiony● větvička cherry ...
Suroviny: 3 bílky ½ lžičky vanilkového extraktu 17 g cukru moučky 55 g bílé čokolády barevné sypání na zdobení Postup: Z bílků vyšlehejte ve vodní lázni tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a dál šlehejte nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně ...
Suroviny: 3 bílky ½ lžičky vanilkového extraktu 17 g cukru moučky 55 g bílé čokolády barevné sypání na zdobení Postup: Z bílků vyšlehejte ve vodní lázni tuhý sníh, přidejte moučkový cukr a vanilkový extrakt a dál šlehejte nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně ...
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.Suroviny:4 hrsti čerstvého listového špenátu1 menší cibule2 stroužky česneku500 ml zeleninového vývaru1/2 hrsti čerstvé bazalkysůl, pepř 10 ml smetany ke šleháníolivový olej1/2 lžičky sušeného ...
Adventní věnec patří mezi oblíbené zimní dekorace. Do interiéru přináší tu pravou predvánoční atmosféru a spousta z nás si bez něj prosincové dny nedokáže představit. Neutrácejte velké peníze za věnec z obchodu a zkuste si ho tentokrát vytvořit sama! Jeho výroba stojí pár korun, ...
Adventní věnec patří mezi oblíbené zimní dekorace. Do interiéru přináší tu pravou predvánoční atmosféru a spousta z nás si bez něj prosincové dny nedokáže představit. Neutrácejte velké peníze za věnec z obchodu a zkuste si ho tentokrát vytvořit sama! Jeho výroba stojí pár korun, ...
Tradiční vánoční jarmark v Mnichově Hradišti s bohatou nabídkou vánočních dárků a pochutin ve stáncích se uskuteční 9. prosince na Masarykově náměstí. Můžete očekávat pestrý kulturní program místních škol, spolků a kapel na pódiu před budovou radnice. http://mnhradiste.cz
Lhala jsem a nikdy nepřiznala, kdo je synův otec. Netušili to ani moji rodiče! Minulost mě doběhla a já stála před rozhodnutím, zda přiznat pravdu. Těhotenství jsem tajila až do sedmého měsíce. Bála jsem se tehdy, že mě můj přísný otec donutí jít na potrat. Možná že právě ta jeho přísnost mě přivedla do náručí o rok staršího
Muži hromadí kameny a zeminu, se zadní částí si dají záležet a promění ji ve stabilní zeď. Ta je ve většině případů orientovaná k moři. Pak prostranství u zdi zarovnají a vydláždí plochými kameny nebo
Aby vám to slušelo, k tomu stačí upravit obočí, nanést řasenku a možná ještě rtěnku, a to v tomto pořadí. Bez obočí to totiž nefunguje, přitom právě s ním je nejvíc starostí. Vytrhat, nebo dokreslit? To bývá zásadní otázka, neboť málokdo má chloupky v obočí rostlé „tak akorát“. Kromě vrozených předpokladů je pro hustotu porostu
V krátkém létě zelené planiny, jinak zaledněná krajina, kde strom bývá vzácnější než vegan ve lví smečce, plná ostrých zlomů, připomínajících, že zdejší terén vznikl teprve nedávno. Takový je Island.
Na oběžné dráze Země je v posledních letech dost rušno. Pohybuje se po ní totiž již několik tisíc satelitů. Podle záhadologů má být jedním z nich také Black Knight, tedy Černý rytíř. Na nebi byl údajn
Sestra zemřela, když mi bylo sedmnáct. Byla o patnáct let starší, a tak se po smrti maminky stala mojí největší oporou. Vychovávala mě a naučila se o sebe postarat. Byla jsem v podstatě takové její nejstarší dítě, její děti byly jen o málo let mladší než já. Po smrti sestry, která pro mě byla těžkou ranou, jsem se odstěhovala z rodného kraje.
Lyžařský ráj David Sport představuje snow couture kolekci luxusní značky GOLDBERGH, kterou si díky jedinečnému stylu, špičkové kvalitě a dokonale funkčnímu zpracování oblíbila i řada módních osobností
Vládnutí své velké zemi František Josef I. chápe hlavně jako vyřizování spousty listin. Pevně věří, že právě tohle od něho očekávají jeho poddaní, kterých je celkem asi 50 milionů. Lidé se mu snaží projevovat loajalitu, a to platí dokonce i pro rebelantské Čechy. Například jen pár dní po nezdařeném atentátu na jeho osobu (proběhl 18.
Rezidence vznikla v rovníkovém Ekvádoru. Betonová stavba rozvržená do tvaru písmene T působí přes svou masivní konstrukci příjemně svěžím, elegantním a odlehčeným dojmem. Tři podlaží, tři obytná kř
Přemýšlivý čtyřicátník. Introvert. Mluví potichu, váží každé slovo. Miluje svou rodinu. Má rád rychlá auta. A má rád divadlo. „Měl jsem sen dělat kumšt a ten sen se mi plní…“ Lukáš Langmajer je Plzeňák. Vyrůstal jako nejmladší v rodině plzeňského muzikanta, sbormistra a operního a operetního zpěváka Jiřího Langmajera a jeho paní. Má o čtrnáct
V sekci premium najdete to nejlepší z našich časopisů.