Kuřecí prsa v zelenině

Příprava: 50 minut, Náročnost: 3, Cena: 90 Kč

Možná by se toto hlavní jídlo dalo nazvat „Čína po česku“.

Suroviny na 4 porce:


  • 1 prsa z kuřete

  • 1 menší cuketa

  • 1 střední cibule

  • 1 větší mrkev

  • 1 sladká paprika

  • 1 – 2 rajská jablíčka

  • olej

  • mletý či nastrouhaný česnek (1 strouček)

  • ½  lžičky soli

  • pepř

  • 10 středních brambor

  • sladká paprika

  • drcený kmín

  • popřípadě sójová omáčka koření dle vlastní chuti: koření na Čínu, kari, mletý zázvor


Postup:

  1. Nejdříve si připravíme brambory, které důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka, která naklademe na pekáč, klidně i ve více vrstvách. Mírně pokapeme olejem, osolíme, lehce posypeme červenou sladkou paprikou, drceným kmínem a dáme péct (cca 150 stupňů Celsia). Občas je promícháme a popřípadě ještě zakapeme olejem, pokud by se mírně připalovaly a pečeme do měkka.

  2. Mrkev oškrábeme a škrabkou si ji naporcujeme na tenké plátky, rajčata si nakrájíme na tenké měsíčky, papriku na proužky. Cuketu zbavíme zelené slupky a rozkrojíme. Pokud je mladá, nemusíme ani zbavovat jadérek a nakrájíme cca na 1 cm široké proužky. Zeleninovou směs lehce zakapeme olejem, osolíme, opepříme a promícháme v misce.

  3. Nakrájíme si kuřecí prsa na silnější nudličky, pak cibuli (nemusí být úplně na drobno). První vložíme na rozpálený olej do kastrolu či široké pánve a zamícháme, pak přidáme směs a ztlumíme plotýnku.

  4. Pokud se nám i při občasném míchání směs lehce připaluje, můžeme přidat 2 – 3 lžíce vody a ještě lépe případného kuřecího vývaru. Máme-li doma, můžeme přidat 1 – 2 lžičky sójové omáčky, ale není nezbytností. Stejně tak může přidat koření dle své vlastní chuti.  Mezi tím se nám udělají brambory v troubě a můžeme podávat.

reklama
reklama

Komentáře