Kuřecí rizoto

Příprava: 50 min. Cena za 1 porci: 33 Kč

Suroviny na 3 porce:

● 3 kuřecí řízky (prsní i stehenní)

● 300 g bílé rýže

● 1 balení mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice, paprika, pórek)

● 3 střední cibule

● 6 žampionů (nebo plechovka)

● drcený kmín

● sladká paprika

● sůl

● rostlinné máslo

● sýr eidam 30 % (nemusí být)

● 3 str. česneku (není nutný)

Postup:

Na troše másla zpěníme cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, koření, zeleninu, podlijeme troškou vody a 5 minut mícháme. Obdělanou směs vložíme do pekáčku, přidáme třený česnek, 1 díl propláchnuté rýže na 1,5 dílu vody, promícháme a dáme do trouby na 30 minut, než se voda vypaří. Hotové posypeme strouhaným sýrem.

reklama
reklama

Komentáře