Kuřecí rizoto

Příprava: 1 hodina, Náročnost: 2, Cena: 80 Kč

K večeři si můžeme připravit lehké a chutné kuřecí rizoto.

Suroviny na 4 porce:


  • kuře bez prsou

  • 1/2 středně velkého celeru

  • 2 střední cibule

  • 2 větší mrkve

  • olej, sůl, pepř

  • 3 sáčky rýže

  • 100 g sýr na posypání

  • 4 kyselé okurky


Postup:

  1. Kuře bez stehen dáme vařit, přidáme 1 cibuli v celku, 2 mrkve vcelku a polovinu středně velkého celeru nakrájeného na větší kusy (polovinu rozdělíme cca na 4 kusy). Osolíme, mírně opepříme a necháme vařit cca 40 minut.

  2. Vyjmeme maso a zeleninu, vývar přecedíme a odstavíme na polévku (ještě se k němu vrátíme). A vše necháme vychladnout. Dáme si do čisté mírně osolené vody vařit 3 sáčky rýže.

  3. Maso vykostíme a nakrájíme na drobno, cca 2 lžíce masa můžeme rovnou vhodit do odstavené polévky. Kůže použijeme jen v případě, že je máme rádi, jinak je již do žádného pokrmu nepřidáváme.  Ze zeleniny nakrájíme na kostičky, použijeme 1 mrkev a 1 dílek celeru.

  4. Maso na rizoto zlehka osmahneme na oleji s nadrobno nakrájenou cibulkou, pak přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a vysypeme do směsi pytlíky s vařenou rýží. Zvolna promícháme a dochutíme dle vlastní chuti. Na talíři každou porci ještě posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s kyselou okurkou.

reklama
reklama

Komentáře