Moje šťastná hvězda

Kuřecí roláda plněná ricottou

Kuřecí rolka se sýrem ricotta pěkně dozlatova upečená bude nejlépe chutnat s krémovou bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Suroviny:


4  prsní řízky


4 plátky anglické slaniny


120 g sýru ricotta


1 šlehačka


sůl, pepř


hladká mouka na obalení


3 lžíce strouhanky


2 vejce


kousek másla


Postup:


Kuřecí řízky rozklepejte a z obou stran je osolte a opepřete. Na každý plátek poté položte slaninu a dvě lžičky ricotty. Plátek následně stočte do rolky a zafixujte párátkem. Případně můžete maso spojit do jednoho velkého plátu a pak teprve začít plnit a rolovat. 


Každou rolku obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rolky vyskládejte do máslem vymazaného pekáčku, zalijte je šlehačkou a pečte pod pokličkou 15 až 20 minut na cca 220 °C.


Na posledních 8 minut ale nezapomeňte pokličku odklopit, aby rolky dostaly tu správnou zlatavou a křupavou kůrčičku. Šťavnaté maso můžete ještě dozdobit bylinkami, nejlépe tymiánem nebo rozmarýnem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden