Kuřecí roláda plněná ricottou

Kuřecí rolka se sýrem ricotta pěkně dozlatova upečená bude nejlépe chutnat s krémovou bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.


Suroviny:


4  prsní řízky


4 plátky anglické slaniny


120 g sýru ricotta


1 šlehačka


sůl, pepř


hladká mouka na obalení


3 lžíce strouhanky


2 vejce


kousek másla


Postup:


Kuřecí řízky rozklepejte a z obou stran je osolte a opepřete. Na každý plátek poté položte slaninu a dvě lžičky ricotty. Plátek následně stočte do rolky a zafixujte párátkem. Případně můžete maso spojit do jednoho velkého plátu a pak teprve začít plnit a rolovat. 


Každou rolku obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Rolky vyskládejte do máslem vymazaného pekáčku, zalijte je šlehačkou a pečte pod pokličkou 15 až 20 minut na cca 220 °C.


Na posledních 8 minut ale nezapomeňte pokličku odklopit, aby rolky dostaly tu správnou zlatavou a křupavou kůrčičku. Šťavnaté maso můžete ještě dozdobit bylinkami, nejlépe tymiánem nebo rozmarýnem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden