Kuřecí roládky s petrželovými bramborami

Suroviny na 5 porcí:

2 kg raných brambor

3 lžíce másla

petrželka

5 kuřecích prsou

250 g anglické slaniny

250 g plátkového sýra

sůl

pepř

Postup:

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky, maso osolíme, opepříme, poklademe anglickou slaninou, dále sýrem. Poté zavineme jako roládku, převážeme pevně provázkem, aby se nám závitky neotevřely. Položíme je na plech, podlijeme vodou a dáme péct. Mezitím si oškrábeme brambory a dáme je vařit. Maso kontrolujeme, obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Uvařené brambory promícháme s trochou másla a jemně nakrájenou petrželkou, k tomu podáme upečenou kuřecí roládu, kterou jsme zbavili provázku a nakrájeli na plátky. Jídlo přelijeme šťávou z masa.

reklama
reklama

Komentáře