Kuřecí špízy v jogurtu

Příprava: 25 min. Cena za 1 porci: 35 Kč

Suroviny na 4 porce:

1 kg kuřecích řízků

0,1 l smetany ke šlehání

1 kelímek jogurtu

2 lžíce sójové omáčky

1 lžička koření podle chuti

sůl

Postup:

1. Oblíbené koření smícháme s jogurtem. Kuře nakrájíme na kostky, naložíme do jogurtu a necháme přes noc marinovat v lednici. Pro zjemnění můžeme do marinády přidat i lžíci majonézy. Maso je pak mnohem křehčí.

2. Druhý den napícháme kostky masa na špejle, vložíme do pekáče, zalijeme smetanou a pečeme při 180 °C asi 15–20 minut. Podáváme s vařenými bramborami a sypané čerstvými bylinkami. Zkusit můžete i pečenou zeleninu, kterou nakrájíte přímo do pekáče s masem. Vytvoří se výborná šťáva.

reklama
reklama

Komentáře