Můj čas na kafíčko

Kuřecí srdíčka

Suroviny:

600 g kuřecích srdíček

30 ml slunečnicového oleje

20 g másla

1 velká cibule

3 stroužky česneku

500 ml rajčatové šťávy

1 větší rajče

trocha sušené bazalky

1–2 bobkové listy

½ lžičky sladké uzené papriky

½ svazku zelené petrželky

Kuřecí srdíčka jsou dnes trochu opomíjená.

Postup:

Kuřecí srdíčka očistěte, propláchněte je ve studené vodě a nechte okapat. Mezitím si nakrájejte cibuli a tři stroužky česneku.

Srdíčka osušte. Rozpalte hlubokou pánev s olejem na střední teplotu. Když je olej dobře rozehřátý, přidejte srdíčka, nakrájenou cibuli, dobře promíchejte, osolte a opepřete.

Nechte osmahnout a poté přidejte máslo, aby srdíčka byla krémová. Přidejte 1 rajče nakrájené na kousky, rajčatovou šťávu a koření a snižte teplotu na minimum. Přiklopte pokličkou a nechte zvolna vařit 20–30 minut. Omáčku během vaření ochutnejte a případně dochuťte. V případě potřeby podlijte vodou.

Nakonec přidejte do omáčky dva nastrouhané stroužky česneku. Posypte dobře omytou a nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou.

Kuřecí srdíčka jsou dnes trochu opomíjená a přitom se dají připravit velmi chutně a jednoduše a pořídíte je doslova za hubičku. Skvělá jsou restovaná, na grilu a v různých omáčkách. Skvělá jsou například srdíčka na slanině a cibulce podávaná s rýží nebo knedlíkem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden