Kuřecí steak se zeleninou

Drůbeží maso je lehce stravitelné a plné bílkovin. Ideální je upravit ho grilováním nebo pečením jen s minimem tuku.

Příprava: 50 min


Náročnost: x x


Cena: 60 Kč


Potřebujete:


400 g kuřecích prsou

5 lžic olivového oleje

1 stroužek česneku

špetku rozmarýnu

šťáva ze 1/4 citronu

sůl

drcený barevný pepř

1. Kuřecí prsa podélně rozkrojte napůl a osolte je z obou stran. Do olivového oleje přidejte prolisovaný česnek, špetku soli, rozmarýnu, pepř a citronovou šťávu.

2. Olejovou směsí potřete kuřecí prsa a chvilku nechte vstřebat. Pak maso položte na rozpálený gril a ogrilujeme z každé strany 2–3 minuty dozlatova.

3. Ke steakům podávejte jako přílohu jakoukoli zeleninu – čerstvou nebo vařenou, výborně chutná také grilovaná.

reklama

Komentáře

reklama