Kuřecí Tikka Masala

Suroviny:


  • 800 g vykoštěných kuřecích stehen

  • 1 lžíce směsi „tandoori masala“

  • 1 lžička mletého římského kmínu

  • sůl

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 6 lžic bílého jogurtu


Na omáčku:

  • 4 dl zeleninového základu

  • 1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi

  • 4 bobkové listy

  • 1-2 kousky celé skořice

  • 1-2 hvězdičky badyánu

  • 2 tobolky celého kardamomu

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 1,5 dl drcených rajčat

  • 1 dl smetany


Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran. Hotové maso vkládáme do omáčky.

reklama
reklama