Moje sladké tajemství

Kuřecí Tikka Masala

Suroviny:


  • 800 g vykoštěných kuřecích stehen

  • 1 lžíce směsi „tandoori masala“

  • 1 lžička mletého římského kmínu

  • sůl

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 6 lžic bílého jogurtu


Na omáčku:

  • 4 dl zeleninového základu

  • 1 lžička římského kmínu, kurkumy a kari směsi

  • 4 bobkové listy

  • 1-2 kousky celé skořice

  • 1-2 hvězdičky badyánu

  • 2 tobolky celého kardamomu

  • 2 lžíce pasty z česneku a zázvoru

  • 1,5 dl drcených rajčat

  • 1 dl smetany


Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky a marinujeme v kořenící směsi z tamdoori masala, mletého římského kmínu, soli, česnekovo-zázvorové pasty a bílého jogurtu. Vše dobře promícháme a necháme odležet. Opékáme na pánvi ze všech stran. Hotové maso vkládáme do omáčky.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden