Kuřecí tikka masala s vařenou rýží

Tato výtečná indická specialita vás naprosto nadchne. Její příprava je navíc jednoduchá. 


Na marinádu:


500 g kuřecích prsou


1 kelímek bílého jogurtu


1 lžička zázvoru


1 stroužek česneku


1 lžička mletého římského kmínu


1 lžíce koření tandoori masala


Na omáčku:


1 lžíce oleje


1 cibule


2 rajčata


1 lžička mletého římského kmínu


1 lžička kurkumy


1 lžička zázvoru


1 stroužek česneku


1 lžička kari koření


1 skořice


2 badyány


1 smetana ke šlehání


1 plechovka  rajčat


sůl, cukr, chilli paprička


koriandr


Postup:


Maso si nakrájejte na kostky a smíchejte všechny uvedené přísady na marinádu a maso do ní naložte. Marinujte nejlépe přes celou noc.


Na rozpáleném oleji si osmažte nakrájenou cibuli, nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek, kmín, kurkumu a kari. Přidejte nakrájená čerstvá rajčata, skořici, badyán a plechovku rajčat, sůl a smetanu.


Vařte 15 minut a dochuťte krupicovým cukrem a čerstvým či sušeným chilli. Na plech vyložený pečicím papírem si vyskládejte kousky masa a pečte na 250 °C 8 až 10 minut.


Hotové maso, včetně šťávy, které pustilo, přidejte do připravené směsi a ještě 3 až 5 minut  pod pokličkou povařte. Kuře tikka masala servírujte s bílou rýží basmati a posypané nakrájeným čerstvým koriandrem. 


Náš tip


Jako druhou přílohu může zvolit i indický chléb naan, který nejlépe chutná teplý, osolený a jemně potřený česnekem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden