Kůzle na česneku

Suroviny na 4 porce: 

•.kůzlečí zadek

•.150 g slaniny

•sůl

•4 stroužky česneku

•100 g másla

•1 kostka instantní šťávy k pečenému masu

•4 cibule

•vývar nebo horká voda

•rozmarýn  

Postup:

Maso protkneme slaninou, osolíme, potřeme drceným česnekem, vložíme do pekáče a pokryjeme zbytkem slaniny. Přidáme máslo a přikryté pečeme. Podle potřeby podléváme horkou vodou (nebo vývarem). Až je maso poloměkké, odkryjeme, poklademe snítkami rozmarýnu a dopečeme dočervena.   Upečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme horkou vodu a kostku „šťávy k pečenému masu“ a na kolečka nakrájenou cibuli. Chvíli osmahneme, pak zalijeme trochou horké vody nebo vývaru a krátce povaříme. Kůzlečí podáváme s vařenými brambory a dušeným špenátem.  .

reklama
reklama

Komentáře