Květák s máslovým přelivem

Prostá a jednoduchá jídla měl TGM nejraději a rozhodně mezi ně patřil také květák s máslovým přelivem. Jídlo prosté, dnes opomíjené, ale chuťově jedinečné.

Ingredience: 1 květák, 1 lžička krystalového cukru, 100 g másla, 150 g strouhanky, 40 g sekané petrželky, 1/2 citronu, 2 lžíce nasekané petrželky, sůl

Postup: Květák zbavíme listů, opláchneme ho a dáme vařit do osolené vody. Přidáme ještě cukr a citronovou šťávu. Po 10 minutách vaření hlavu květáku vyjmeme a dáme okapat. Strouhanku opražíme nasucho dozlatova. Květák rozdělíme na čtvrtiny a každou porci květáku přelijeme máslem a posypeme opraženou strouhankou a sekanou petrželkou.

reklama
reklama