Květákové placičky

Na staré dobré květákové placičky nedá Jiří Krampol dopustit. Jeho recept není opět složitý, jen je trošičku pracný, ale pokud si placičky připravíte podle tohoto receptu, nebudete litovat.

Ingredience: 1 vařený květák, 1 vejce, malé raději 2, 3 až 4 lžíce hrubé mouky, 1 cibule, 3 až 4 lžíce mléka, sůl, pepř mletý, mletý kmín, strouhanka na obalování

Postup: Uvařený květák tak, aby ještě dobře držel pohromadě, nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nakrájenou cibuli, vejce, trochu mléka, mouku, strouhanku, doporučené koření či můžeme ještě přidat podle vlastního chuťového naladění a vše dobře promícháme.

Ze směsi lžící nabíráme a smažíme menší placičky. Chceme-li mít placičky hezky nadýchané, tak do směsi dáme jen žloutek a z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme až nakonec.

reklama
reklama

Komentáře