Můj čas na kafíčko

Květákové steaky

Takto upečený květák můžete přidat do salátu nebo si na něm pochutnat jen tak s oblíbeným dipem. Hodí se k němu česnekový i rajčatový.

Ingredience: 4 porce

● 1 středně velký květák
● 100 ml olivového oleje
● 1 lžička kari
● sůl
● pepř
● špetka mletého chilli
● 1 lžička mletého koriandru

Postup:

Květák překrojte na poloviny nebo na silné plátky. Spařte ho vroucí vodou a nechte okapat. Poté jej vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Olej nalejte do misky. Přidejte do něj kari, koriandr, chilli, sůl a pepř.

Dobře promíchejte a mašlovačkou květák potřete. Pekáček přiklopte nebo přikryjte alobalem. Pečte 15 min v troubě na 180 0C. Poté odklopte, ještě jednou potřete olejovou směsí a pečte dalších asi 10 minut.

Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 15 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden