Květákovo-bramborový krém

Polévka je tak vydatná, že vás dostatečně zasytí i bez následujícího chodu. Místo smetany do ní můžete přidat dvě lžíce ricotty. Místo klobásy v ní bude chutnat také opečená anglická slanina.

Ingredience: 4 porce

300 g květáku
300 g brambor
1 cibule
1 lžíce másla
½ lžičky drceného kmínu
1 l zeleninového vývaru
1 snítka rozmarýnu
100 ml smetany
1 klobása
sůl
pepř

Postup:

Brambory oloupejte a květák rozeberte na růžičky. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci na másle opečte cibuli. Přidejte kmín, promíchejte a nechte ho rozvonět. Pak přidejte brambory, květák, promíchejte a zalejte vývarem.

Přidejte lístky rozmarýnu a polévku přiveďte k varu. Když je zelenina měkká, rozmixujte polévku pomocí tyčového mixéru na vláčně hladký krém. Vraťte ji na plotnu, prohřejte a potom vmíchejte smetanu.

Pak hrnec stáhněte z plotny a podle chuti osolte a opepřete. Polévku rozdělte do talířů a nakonec do ní přidejte kolečka opečené klobásy nebo proužky anglické slaniny.

Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 30 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden