Můj čas na kafíčko

Květákový steak

Suroviny:

1 větší květák

olivový olej dle potřeby

kari koření

chilli koření

mořská sůl

nahrubo drcený pepř

několik stroužků česneku vcelku

Na květákovém steaku si pochutnají i vegetariáni.

Postup:

Z květáku opatrně odstraňte listy a omyjte jej. Ostrým pevným nožem pak květák nakrájejte na plátky silné alespoň 1 a půl centimetru. Nedělejte je tenčí, protože by se vám při pečení rozpadly.

Na pánvičce nebo ve velkém talíři smíchejte olej se solí a kořením a každý plátek květáku v něm důkladně po obou stranách obalte.

Plech vyložte pečicím papírem nebo ho potřete troškou oleje a obalené květákové steaky na něj opatrně vyskládejte. èPřidejte pro vůni ještě několik stroužků česneku. Snažte se, aby se vám květákové steaky nerozpadly, ale pokud se tak stane, můžete na plech vyskládat i tyto menší kousky.

Plech vložte do trouby, kterou jste vyhřála na 180 °C, a květákové steaky pečte přibližně 15 minut. Poté plátky opatrně otočte a pečte ještě dalších 15 minut.

Podávejte horké, jako příloha se hodí opečené brambory nebo bramborová kaše, v případě diety zeleninový salát.

Květákové steaky můžete připravovat také na grilu a koření zkuste obměňovat podle své chuti a fantazie. Získáte tak více variant. Uvidíte, že budete jejich chutí natolik překvapena, že si je velmi oblíbíte. A někteří strávníci dokonce konečně vezmou květák na milost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden