Moje šťastná hvězda

Květen je nejdůležitější měsíc vaší zahrádky

Jak název měsíce napovídá, květen je zásadním obdobím pro vaši zahrádku! Ale bez péče to nejde! Do čeho je třeba se pustit?

1. Pryč s plevelem Tento měsíc je ideální zbavit se plevele. Jeho růst zamezí mulčování rozdrcenou borkou. Díky okopávání také provzdušníte půdu a zajistíte její šetření vláhou.

2. Sekat Velkou pozornost věnujte trávníku. Ten bychom během května neměli nikdy nechat vykvést. Hnojíme ho nejlépe před deštěm, nebo ho poté zavlažíme.

3. Co vysázet za květiny? Vysazujeme letničky a dvouletky určené pro podzimní výsadbu. To se vztahuje na karafiáty, pomněnky i astry. V případě chladného počasí chráníme rostliny textilií. Zároveň vyséváme popínavé rostliny. Dařit se bude i čerstvě vysazeným teplomilným cibulovinám.

4. Vzhůru na zeleninu Zkontrolujte předpověď počasí. Čekají nás teplejší noci a teplota se nebude blížit nule? Skvělé! V tom případě můžete začít sázet zeleninu. Je ideální čas na zasetí paprik, okurek a rajčat. Pokud se obáváte chladného počasí, zasaďte zeleninu do truhlíků doma a na zahradu ji přesaďte až později. Doma můžete vysadit cukety, mrkev, ředkvičky, cibuli, petržel, pažitku, bazalku a oregano.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden