Můj kousek štěstí komerční sdělení

Květinový zázrak pro perfektní pleť!

Květiny jsou neodmyslitelnou součástí kosmetických přípravků. Je těžké si byť jen představit krémy, které neobsahují extrakt z růží, pleťové vody bez výtažku z chrpy a sérum bez heřmánku. Dnes si řekneme, jaké vlastnosti mají květiny, které se nejčastěji vyskytují ve složení kosmetických produktů.

Květiny obsahují spoustu užitečných látek. Právě proto jsou již dlouho používány různými značkami při výrobě kosmetiky, včetně polské společnosti Ziaja, jejíž nabídku produktů si můžete prohlédnout tady https://makeup.cz/brand/158407/. Vitamíny, oleje a různé výtažky rekonstruují poškozené tkáně, obnovují buňky, bojují proti zarudnutí a odlupování. Odborníci v kosmetických laboratořích každý rok důkladně zkoumají složky obsažené v rostlinách, aby vyvinuli nové vzorce pro krásu a zdraví naší pokožky.

Růže. Obsahuje obrovské množství užitečných látek: glukózu, sacharózu, fruktózu, flavonoidy a různé kyseliny. Její okvětní lístky obsahují růžový olej, který se používá k výrobě výživných éterických olejů. Růžový olej má vynikající protizánětlivé a antialergické účinky, zjemňuje, omlazuje, regeneruje a zvlhčuje pokožku. Při pravidelném používání zabraňuje vzniku rozšířených žilek, normalizuje činnost mazových a potních žláz.

Levandule. V kosmetickém průmyslu se používá hlavně levandulový éterický olej, který obsahuje kolem 300 různých organických sloučenin. Může být použit v péči o jakýkoliv typ pokožky, protože eliminuje podráždění, odlupování a svědění. Levandulový olej skvěle bojuje proti akné a zánětům, tonizuje, dodává pokožce pružnost a hladkost.

Chrpa. Květina bohatá na polyfenoly, které jsou silnými přírodními antioxidanty. Obsahuje kyselinu askorbovou, třísloviny a pektinové látky, které poskytují protizánětlivý, změkčující a tonizující účinek. Chrpa je zvlášť účinná pro citlivou a jemnou pokožku. Často se vyskytuje v krémech pro péči o jemnou pleť kolem očí.

Heřmánek. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších květin v kosmetologii. Heřmánek je stejně jako chrpa vhodný skoro pro každý typ pleti. Obsahuje třísloviny, éterické oleje, má protizánětlivé a dezinfekční účinky. Esenciální oleje obsahující heřmánek zklidňují a udržují pokožku hydratovanou.

Měsíček. Květy měsíčku obsahují přírodní pigmenty karotenoidy, flavonoidy, fytoncidy, kyseliny salicylovou a jablečnou, tryptaminy. V kosmetologii má extrakt z měsíčku protizánětlivé, dezinfekční, baktericidní a hojivé účinky. Chrání pleť před poškozením a předčasným stárnutím, eliminuje podráždění a zarudnutí.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden