Můj čas na kafíčko

Kvůli čemu se spolu nejvíc dohadují?

Tak tohle hvězda Ordinace v růžové zahradě 2 Zlata Adamovská (60) nečekala snad ani v té nejhorší noční můře. Cizí muži za ní jezdili až domů s nadějí, že si s nimi začne románek, a nepřestali ji otravovat. To se pochopitelně nelíbilo jejímu manželovi Petru Štěpánkovi (71).

Dnes už si to tolik nebere, i když fanoušci jí stále nedají pokoj. Tehdy z toho ale měla herečka Zlata Adamovská (60) noční můry. Některým jedincům kuráž a drzost rozhodně nechyběly. Například se stalo, že za ní přijel domů nějaký pán až ze Slovenska, konkrétně z Banské Bystrice. Slovák, který chtěl údajně strávit s pohlednou herečkou noc, byl neodbytný, a když mu zabouchla dveře před nosem, ubytoval se přímo před jejich domem. „Zůstal tam dva dny. Pak jsme tam po něm zametali vajgly, které po sobě zanechal. Asi mu byla zima nebo dostal hlad, že nakonec odešel. Nevím, ale nebylo to příjemné. To, že jsem měla manžela, mu nijak nevadilo. To pro něho nebyl vůbec žádný problém,“ vylíčila Adamovská.

Už se nebojí?
V současné době je situace už o poznání klidnější. Naštěstí se setkává spíše s pozitivními ohlasy, i když občas se prý najde nějaký blázen. „Před naším domem naštěstí už nikdo nenocuje. Ale lidé na mě čekají po představení před divadlem a děkují, že se jim to líbilo. To mě hřeje u srdce,“ uvedla Zlata, kterou můžeme už třináct let vídat v roli lékařky Běly v seriálu Ordinace v růžové zahradě. „Za tu dobu jsem tam vystřídala už pět chlapů, oproti ní jsem ve svém soukromí úplný čajíček. Naštěstí jsem vyfasovala sympatickou doktorku. Uvidíme, co bude dál. Třeba až půjde Běla do důchodu, možná půjdu s ní,“ zauvažovala nad svou budoucností herečka. Ostatně sama Zlata Adamovská je se svým soukromým životem maximálně spokojená. Od té doby, co potkala herce Petra Štěpánka (71), který si jí nesmírně váží, se pro něj snaží udělat vše. Kam až je schopna zajít? Jedna věštkyně mi kdysi předpověděla, že se vdám třikrát a ten pravý muž bude až ten třetí,“ prozradila
Adamovská. Tenkrát se tomu jen smála, protože byla bláznivě zamilovaná do svého prvního muže Vadima Petrova (62). I když jejich vztah byl zpočátku bez chybičky, čas ukázal, že tajemná věštkyně měla pravdu.

Co mu zakazuje?
„Nebylo proto žádným překvapením, že když po těchto zkušenostech zakotvila ve třetím manželství s Petrem Štěpánkem, rozhodla se ho maximálně rozmazlovat. Přece jen si po všech těch životních strastech uvědomila, jaké v něm našla štěstí. Petr je na rozdíl od jejích bývalých mužů velký gentleman. Co pro něj herečka všechno dělá? To prozradil sám Štěpánek:
„Já teď doma nemusím některé věci vůbec dělat. Zlata je hravě zvládne sama, protože je, jak říkají její děti, nesnesitelně praktická. Až někdy říkám, aby zabrzdila. Zpočátku jsme se prali dokonce o vrtačku.“ Je tedy zřejmé, že Zlata mu nedovolí,
aby doma něco dělal.

Udělá pro něj naprosto všechno
Doma má tak Petr vše naservírované přímo pod nos, takže má těžkou pohodu. Zlata totiž zvládne jak uvařit, pokud tedy občas nezajdou na luxusní večeři, tak i uklidit nebo se prý v pohodě postará sama o kapající kohoutek , případně si přivrtá novou poličku. „Jsem holka do nepohody. Nejsem rozmazlená a jsem za to na sebe pyšná. Dokážu klidně vyměnit kolo u auta,“ pochlubila se Adamovská, která se o všechno dokáže skvěle postarat. Kromě toho si manželé rozumí i ohledně společných zájmů, hlavně v cestování.

Hazardují se životem
Dokonce je nebrzdí ani věk, ze kterého si nic nedělají. „Mně ten věk přijde docela fajn, jsem svobodnější než dříve a vlastně
si můžu dělat, co chci. A to je úžasné, to bych ve třiceti nemohla,“ vysvětlila Zlata, která je stejně jako Petr vášnivá cestovatelka. Právě objevování exotických míst je jejich největším koníčkem. Na každou dobrodružnou výpravu se těší celý rok. To však ne každý dokáže pochopit, zvláště u Petra, kterému je už jednasedmdesát, takže takto docela hazarduje se životem. Dlouhé cesty letadlem jsou náročné pro každý organismus, ale co teprve pro staršího člověka. Manželé ovšem nevidí a neslyší, natolik je cestovatelská vášeň oslepila. „Každý si musí uvědomit, ve kterém roce jsme teprve začali jezdit ven, my to teď doháníme,“ obhajuje Štěpánek jejich touhu poznávat svět. Už spolu byli například v Brazílii, Keni nebo v Karibiku a letos si naplánovali cestu do dalekého Chile. Takový let potrvá bezmála 17 hodin. Při takovém náročném letu by mohla Štěpánkova operovaná kolena dostat pořádně zabrat. Přes všechna nebezpečí manželé nakonec stejně pojedou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden