Moje šťastná hvězda

Kvůli natáčení soutěže neváhal Marek Eben riskovat zdraví!

Aby mohl nastoupit před kameru, dostával kapačky

Práce v televizi je pro moderátorské eso MARKA EBENA (58) zdá se vším. Místo aby ležel a dostával se z nemoci, která ho málem srazila na kolena a znemožnila mu vystoupit před diváky, dával se narychlo před natáčením dohromady. Není to v jeho věku přece jen zbytečný hazard?

Pokud se vám výkon moderátora Marka Ebena v oblíbené taneční soutěži StarDance zhruba před 14 dny zdál poněkud rozpačitý, nepletete se. Moderátor svou práci sice odvedl s grácií a precizností sobě vlastní, ale bylo znát, že něco není v pořádku. Zdál se nesvůj. Po odvysílání bylo vše prozrazeno. Marek Eben měl nemalé zdravotní problémy, a aby mohl vůbec před diváky předstoupit, musel být ještě několik hodit před vysíláním na kapačce, která mu měla ulevit od bolestí. „Markovi nebylo dobře už několik dní, jevilo se to jako nachlazení, ale pak se mu rozjela chřipka,“ uvedl zdroj ze zákulisí soutěže s tím, že prý nemohl téměř ani mluvit, třásly se mu ruce a oči měl rudé. Moc dobře mu prý nebylo. Přesto se ale rozhodl téměř dvouhodinovou soutěž odmoderovat.

Obavy, zda vystoupí

Není snad svědomitější a zodpovědnější osobnost v českém showbyznysu, než je právě Eben. Důvěru, kterou do něho diváci, ale i vedení televize, kdy vložili, nikdy nezklamal. A nemínil to zřejmě udělat ani nyní. Moderátor bojoval se zdravotními problémy a celkovou slabostí organismu již několik dní. Ovšem na to, aby se mohl poctivě vyležet a odpočinul si, nebyl zkrátka čas. Unavené a nemocí vyčerpané tělo ho za to následně pořádně vytrestalo. Byl na tom prý tak zle, že se měli tvůrci soutěže obávat, aby vůbec sobotní přímý výstup zvládl. Vypadalo to totiž, že mu kolegové budou muset volat záchranku.

Profík každým coulem

Eben se ale ukázal jako opravdový profesionál a prý ho ani na chvíli nenapadlo, že by měl svůj výstup zrušit. I přesto, že mu nebylo nejlépe, rozhodl se jít s kůží na trh. „Chřipku mám a beru antibiotika,“ potvrdil moderátor a poděkoval, že se veřejnost o jeho zdraví zajímá. Po stominutovém přenosu odjel domů, aby měl prý dostatek klidu na léčení. Zřejmě si uvědomuje, že už je ve věku, kdy by i jedna zdánlivě banální přechozená chřipka mohla napáchat velké škody, a že následné léčení by mohlo být mnohem delší. Nezbývá než doufat, že moderátor podchytil své zdravotní problémy včas a propříště už nebude své zdraví kvůli práci riskovat.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden