Moje sladké tajemství

Kvůli penězům jde proti svému přesvědčení. Zvládne to jejich manželství?

Nezbývá jí nic jiného než postupně rozprodat své soukromí.

Herečka Lucie Benešová (46) patří mezi ženy, které vyznávají tradiční hodnoty a rozdělení na ženské a mužské role. Jenže teď se musela do plnění rodinného rozpočtu zapojit víc než dřív. Nezpůsobí to v jejím dosud harmonickém manželství s Tomášem Matonohou (49) trhliny?

V době, kdy si čím dál víc žen zakládá na tom, jak jsou samostatné, se hvězda seriálu Slunečná, herečka Lucie Benešová (46), netají tím, že má ráda věci hezky po staru. V jejím světě je muž tím, kdo má živit rodinu a žena se má starat o teplo rodinného krbu.

A děti. V jejich případě je to práce na plný úvazek. Vždyť s Tomášem spolu vychovávají hned čtyři. A až donedávna jim to tak s manželem fungovalo. Ale zdá se, že i v téhle domácnosti se věci mění. Otázkou je, jestli to ale přispěje k pohodové atmosféře nebo spíš způsobí problémy.

Peníze by domů měl nosit muž

Byly doby, kdy rozdělení rolí ani v tomto manželství nebylo tak jasné. Lucie hodně pracovala, ale bohužel to doma nedělalo dobrotu a tak se stáhla a začala pečovat o rodinu. Do toho Matonohu příliš nezapojovala a spoléhala na to, že je zabezpečí po finanční stránce.

„Kdysi jsem si myslela, že bychom si mohli úkoly v domácnosti rozdělit, ale nakonec jsem pochopila, že muž, který pracuje a živí rodinu, navíc naši obrovskou, by měl být od běžných starostí osvobozený.

A já jsem tu od toho, abych řešila obyčejné věci. Patřím k těm, kteří uznávají klasickou roli muže a ženy, muž by měl mít na bedrech především uživení rodiny a žena to ostatní,“ prohlašovala ještě nedávno Lucie.

Jenže uživit tolik hladových krků, jako je v téhle domácnosti není jen tak. A zdá se, že to Tomáš přestal zvládat a tak se musela začít otáčet i Lucie. Jak jinak si vysvětlit to, že momentálně doslova prodává svoje soukromí tím, že dělá reklamu na domácí spotřebiče. A ještě přitom zve diváky k sobě domů.

Stojí peníze za hádky?

 

Jenže o Matonohovi se ví, že i on je ze staré školy. Už jednou bylo jejich manželství v ohrožení, když byl po profesní stránce vetší zájem o jeho ženu a on musel stát tak trochu v jejím stínu. Lucie tenkrát ustoupila.

V současnosti je ale situace jiná a mnoho herecký rodin doslova bojuje o přežití. A na brzký konec koronavirové krize, která velkou část umělců připravila o příjmy, to nevypadá. Možná proto se populární manželé dohodli a kývli na lukrativní nabídku.

Odmítnout v dnešní těžké době možnost výdělku opravdu není rozumné. Otázkou ale je, jestli to mezi nimi časem přeci jen nenadělá zlou krev. Nebude Benešová svému muži vyčítat, že je nedokázal zabezpečit, tak jak slíbil. Nebo dřív přijde ke slovu jeho ego, které situaci kolem napjatého rozpočtu neunese?

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden