Moje šťastná hvězda

Kvůli psychicky nemocné manželce pomýšlel na sebevraždu

Moje šťastná hvězda

Miloval divadlo, slovenskou přírodu a svou druhou ženu Alenu. Právě ona mu po více než třicet let pomáhala zapomenout na všechna trápení, které kdysi prožíval.

Pro většinu diváků zůstane LADISLAV CHUDÍK (†91) už navždy primářem Sovou z Nemocnice na kraji města. Odehrál však nespočet dalších rolí, a dokonce o něj měli zájem i v Hollywoodu.

Tatínek Ladislava Chudíka (†91) pracoval jako mistr v železárnách, ale byl to také velmi sečtělý člověk, který svého synka učil už od dětství recitovat básničky. A maminka mu zase zpívala překrásné slovenské lidové písničky.

Citlivý a vnímavý chlapec sice toužil stát se strojvůdcem, ale zároveň se věnoval amatérskému divadlu. Na gymnáziu sice nepatřil k nejlepším studentům, přesto zamířil do Bratislavy, aby zahájil studia slovenštiny a ruštiny, tak jak si přál jeho tatínek.

Amatér, který dobyl první scénu

Ale osud měl pro něj připravenou jinou cestu. Na jedné přehlídce amatérských divadel si charismatického a oduševnělého mladíka povšiml dramaturg Slovenského národního divadla a nabídl

Zbývá vám 90% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden