Můj kousek štěstí

Kvůli roli ji cizí lidé uráželi

Strach z finanční tísně ji pronásledovat nemusí. V profesním životě se Martině Randové (49) daří. Pravda, přišla stejně jako všichni kolegové o práci v divadle, ale konec Ordinace v růžové zahradě, kde představovala Heluš, ji nepostihl, neboť se přesunula do Ulice.

„Nejdřív se stala smutná věc, dozvěděli jsme se o konci Ordinace. Nečekaně,“ vzpomíná. „No a za několik týdnů jsem byla pozvaná jinou produkcí na kamerovky do seriálu Ulice. A já je vyhrála!“

Peklo zkoušek

Kamerové zkoušky nenávidí, a tak si prošla peklem. Byla vynervovaná a skálopevně přesvědčená, že dopadnou špatně. Když pak telefonát začal slovy: „Martino, my vám chceme moc poděkovat, že jste se zúčastnila,“ myslela si, že neuspěla.

Hlas pokračoval: „A gratulujeme, protože jste roli získala.“ Nevěřila svým uším, že ji potkalo takové štěstí. Když před lety nastupovala do Ordinace, na roli Heluš konkurzem projít nemusela.

Vy jste ta zlá mrcha!

Tam ale čelila nepřátelským reakcím diváků. „Od kolegů jsem věděla, že mají diváci tendenci si postavy a herce spojovat, takže jsem počítala s tím, že to občas slíznu, a nijak jsem se z toho nehroutila,“ vzpomíná a zdůrazňuje, že v té době jí bylo už čtyřicet  a hned tak něco ji nerozházelo.

Ale začátky v Ordinaci ano. Coby Heluš škodila v seriálu Babetě neboli Báře Štěpánové (61), a tu diváci milovali. „Takže mě třeba taxikář vyhodil z auta,“ svěřuje se Martina.

„Nebo jsem na ulici potkala paní, která mi povídá: Jejda, já vás znám, jen si nemůžu vzpomenout… Vy jste… No jo, já už vím! Vy jste ta zlá mrcha!“ Martina má šťastnou povahu, a tak to nesla statečně, slzy jí nevyhrkly, jen udiveně vrtěla hlavou.

Bude mít klid?

Budiž jí útěchou, že kvůli roli v Ulici ji nikdo proklínat nebude. Její Kateřina Dubovská je sympatická, zdravě sebevědomá podnikatelka, žádná bláznivka nebo podivínka.

Martina přiznává, že sebevědůvěru své postavy vlastně obdivuje. Sama má sebevědomí naopak nízké, dokonce kvůli tomu navštěvuje psychologa. „Učím se být víc v pohodě a smířená sama se sebou,“ říká herečka, která žije jen s maminkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden