Moje sladké tajemství

Kynuté knedlíky s borůvkami

Suroviny:

350 g borůvek

250 ml mléka

1 lžička cukru krupice

1/2 kostky droždí

500 g hrubé mouky

sůl

1 vejce

3 lžíce cukru moučky

100 g másla

Postup:

Z trošky vlažného mléka, cukru a rozdrobeného droždí nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku a promíchejte ji se špetkou soli. Ve zbylém mléce rozšlehejte vejce. K mouce přilijte kvásek, vše zalijte mlékem s vejcem a zadělejte na tužší, nelepivé těsto. To nechte zakryté utěrkou kynout necelou hodinu.

Borůvky omyjte a osušte. Těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát, nakrájejte ho na čtverce, ty poklaďte borůvkami, dobře zabalte a nechte ještě 10 minut kynout.

Vykynuté knedlíky vařte v mírně osolené vodě pod poklicí asi pět minut, pak je obraťte a vařte ještě asi 4 minuty bez poklice. Uvařené knedlíky propíchejte vidličkou, aby odešla pára a nesrazily se. Před podáváním knedlíky omastěte ropuštěným máslem a posypte moučkovým cukrem.

Tip!

Stejným způsobem můžete připravit i povidlové knedlíky. Ty chutnají skvěle posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden