Kynuté švestkové knedlíky

Poctivé domácí ovocné knedlíky sypané strouhaným perníkem.

Suroviny na 4 porce

- 3 hrnky polohrubé mouky

- 1 hrnek vlažného mléka

- ½ kostky droždí

- 1 lžička cukru

- 1 vejce

- špetka soli

- vypeckované švestky

- perník na strouhání

- máslo

- moučkový cukr

Postup

1. Do mísy prosejte mouku a vytvořte v ní důlek. Přilijte trochu mléka, přidejte rozdrobené droždí a pocukrujte. Zahrňte moukou, mísu přikryjte a nechte 10 minut odpočinout. Přidejte zbývající suroviny a vypracujte těsto, které nechte 40 minut kynout.

2. Z těsta tvořte knedlíky, do kterých zabalte ovoce. Vařte ve vroucí vodě asi 8 minut.

3. Posypte strouhaným perníkem s cukrem a přelijte máslem.

reklama
reklama

Komentáře