Kyselé osvěžení

Suroviny:  750 g rybízu  750 g cukru  750 ml vody  60 - 100 ml ginu  2 citrony  citronová šťáva ze 4 citronů

Postup: Rybíz zbavíme stopek a opereme ho. Do mísy dáme rybíz a menší část cukru a necháme v ledničce lehce rozmačkané stát asi hodinu. Vyndáme a rybíz s cukrem ještě co nejvíce rozmačkáme na kaši. Poté směs přecedíme, propasírujeme přes sítko a necháme okapat. Tím získáme rybízovou šťávu. Mezitím cukr a vodu zahřejeme a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté do cukrové vody přidáme rybízovou šťávu, šťávu ze dvou citronů a gin a zamícháme. Plníme do sklenic, při podávání ředíme vodou, nebo minerálkou, na limonádu. Servírujeme s ledem a citronem..

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama