Kýta na zázvoru s pomeranči

Suroviny na 4 porce:

2 lžičky kmínu
2 lžičky sladké mleté papriky
3–5 cm čerstvého zázvoru
1 malý ananasový kompot
1 pomeranč
½ lžičky mletého nového koření
2 stroužky česneku
100 g sádla
0,75 kg vepřové kýty
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl, hladká mouka

Postup: 
Rozpustíme sádlo, přidáme mletou papriku, nastrouhaný zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený česnek. Vše rozmícháme na kašičku a vepřové maso potřeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáče, ještě trochu posolíme a posypeme kmínem, přidáme okapané kousky ananasu.
Podlijeme troškou horké vody a dáme do trouby péct na 180–200 °C. Během pečení vepřovou kýtu otáčíme, je-li třeba, podléváme. Po dopečení můžeme šťávu zahustit trochou hladké mouky. Kýtu můžeme ještě obložit plátky pomeranče a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

reklama
reklama

Komentáře