Kýta na zázvoru s pomeranči

Suroviny na 4 porce:

2 lžičky kmínu

2 lžičky sladké mleté papriky

3–5 cm čerstvého zázvoru

1 malý ananasový kompot

1 pomeranč

½ lžičky mletého nového koření

2 stroužky česneku

100 g sádla

0,75 kg vepřové kýty

½ lžičky strouhaného muškátového oříšku

sůl

hladká mouka

Postup: Rozpustíme sádlo, přidáme mletou papriku, nastrouhaný zázvor, pepř, nové koření, muškátový oříšek a rozetřený česnek. Vše rozmícháme na kašičku a vepřové maso potřeme ze všech stran. Maso vložíme do pekáče, ještě trochu posolíme a posypeme kmínem, přidáme okapané kousky ananasu. Podlijeme troškou horké vody a dáme do trouby péct na 180–200 °C. Během pečení vepřovou kýtu otáčíme, je-li třeba, podléváme. Po dopečení můžeme šťávu zahustit trochou hladké mouky. Kýtu můžeme ještě obložit plátky pomeranče a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden

reklama