Můj čas na kafíčko

Ladislav Potměšil vyměnil jednu Jaroslavu za druhou a s tou už zůstal!

Můj čas na kafíčko

První setkání herecké dvojice nedopadlo slavně, pak to byla láska na celý život.

Herecká profese patří k těm, kde lidé často mění své partnery, nebo je na ně zkrátka lépe vidět. Když se našli Ladislav Potměšil (†75) a Jaroslava Brousková (72), tak už žádný důvod ke změně neměli.

Herec Ladislav Potměšil (†75) se narodil v Praze a dětství strávil ve čtvrti Žižkov. Odtud pocházel i o něco starší Jiří Krampol, před kterým prý všichni kluci měli respekt. Cesty Jiřího a Ladislava se později protnuly a Jiří šel dokonce Ladislavovi po letech za svědka na svatbu.

Nejdřív se na něho naštvala!

Doma chtěli, aby Ladislav studoval medicínu, ale on v sobě měl velkou lásku k herectví. Tu v něm vypěstoval tatínek, který ho učil recitovat a chodil s ním pravidelně do divadla. Sám Ladislav potom ve třinácti letech „debutoval“ i na jevišti, i když se jednalo jen o sborovou scénku ke sjezdu odborářů a jednu malou roličku ve hře Coriolan.

Ve filmech se objevoval od šestnácti let. Natáčení filmu Oáza v turkmenské poušti ho znovu svedlo dohromady s Jiřím Krampolem. V drsném horkém prostředí se prý

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden