Můj čas na kafíčko

Ladislav Štaidl osudově zasáhl do životů dvou slavných zpěvaček!

Můj čas na kafíčko

Se svojí první kapelou začal Ladislav vystupovat už na gymnáziu!

Je autorem více než 200 písní, léta byl blízkým spolupracovníkem Karla Gotta (†80). I když s kariérou v 90. letech skončil, písničky Ladislava Štaidla (75) se hrají i dnes.

Skladatel a hudebník Ladislav Štaidl (75) se o hudbu zajímal už od dětství. Velký lidský vzor měl spolu se svým bratrem Jiřím (†30) v otci. Ten byl před únorem 1948 úspěšným podnikatelem. Po změně režimu o všechno přišel, ale nikdy nebyl zatrpklý. „Šel řídit náklaďák.

Když už jsme rozum brali, se smíchem nám říkal, jak ho vlastně komunisti osvobodili,“ popisoval v jednom rozhovoru. „Dřív celé noci šrotoval, řešil pohledávky i úvěry, problémy se zaměstnanci a tohle a támhleto. A po převratu už ve tři odpoledne nevěděl, kde

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden