Můj čas na kafíčko

Ladislav Štaidl se uměl rozcházet s milenkami tak, že na něho vzpomínaly v dobrém!

Můj čas na kafíčko

Odešel muž, který výrazně zasáhl do naší populární hudby a do života mnoha žen.

Patřil k našim nejúspěšnějším hudebním skladatelům, napsal spoustu velkých hitů a užíval si života naplno. Cesta Ladislava Štaidla (+75) se uzavřela po tři čtvrtě století, ale jak známo, velké osobnosti žijí dál v paměti lidí.

To příjmení proslavili původně dva bratři, starší Jiří (+30) a o dva roky mladší Ladislav (+75). Vzor měli sourozenci Štaidlovi ve svém otci, který se jen tak v životě nevzdával. Když mu po únoru 1948 sebrali firmu, šel pracovat jako řidič nákladního auta.

Synům pak říkal, že ho to vlastně osvobodilo. Ladislav vzpomínal:  „Dřív celé noci šrotoval, řešil pohledávky i úvěry, problémy se zaměstnanci a tohle a támhleto. A po převratu už ve tři odpoledne nevěděl, kde pracuje. Měl geniální talent přizpůsobivosti, který jsem po něm zdědil.“

Zpíval, protože ho odmítl Gott

Každý z bratrů měl talent na něco jiného, Ladislav na hudbu, Jiří na psané slovo. Ladislav studoval na gymnáziu, kde hrál ve školní kapele. Chtěl se po maturitě živit hudbou i profesionálně, ale doba tomu nejdřív nepřála. Nastoupil do

Zbývá vám 76% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden