Lahodná křehká galetka s jablky

Co takhle lehký dezert z jablíček?


Ingredience:


100 g hladké mouky


80 g pšeničné celozrnné mouky


1 a  ½ lžičky cukru krupice


½ lžičky skořice


100 g másla


120 ml studené vody


1 vejce


1 lžíce třtinového cukru


Na náplň:


10 g rozpuštěného másla


2 lžíce javorového sirupu


1 lžička vanilkového aroma a skořice


4 jablka


½ lžičky sušeného zázvoru


50 g lískových ořechů


Postup:


Mouku, cukr, skořici a sůl promíchejte. Přidejte máslo a umíchejte těsto. Přilévejte vodu, dokud směs nebude vláčná. Těsto dejte do lednice a nechte půl hodiny odpočívat. Vyválejte těsto a dejte na plech s pečicím papírem.


Smíchejte rozpuštěné máslo, javorový sirup a vanilkové aroma. Jablka nakrájejte na tenké plátky. Pět centimetrů od okraje těsta vyskládejte jablka do kruhu.


Přidávejte další plátky, dokud nezaplníte celou plochu. Smíchejte skořici, sušený zázvor a ořechy. Nasypejte na jablka a zalijte směsí z másla.


Přehněte okraje těsta přes náplň, dokud nevznikne kruh. Okraje potřete vajíčkem, koláč posypejte cukrem a dejte péct na 45 minut.

reklama
reklama

Komentáře