Moje sladké tajemství

Lahodná rajská polévka

Suroviny:  400 mililitrů pyré z rajských jablek  5 červených paprik  2 cibule  2 stroužky česneku  litr zeleninového vývaru  olivový olej  mletý pepř  sušený tymián  špetka mleté skořice  větvička rozmarýnu nebo snítka bazalky  lžička cukru krupice  lžíce kysané smetany na jednu porci

Postup: Cibuli i česnek nasekáme na malé kousky a orestujeme na olivovém oleji.

Po chvilce k nim přihodíme najemno nakrájené papriky. Zhruba po třech minutách přiklopíme pokličkou a necháme dusit doměkka. Poté podlijeme polovinou vývaru a povaříme, rozmixujeme (ideálně rovnou v hrnci tyčovým mixérem), přidáme a přilijeme zbytek ingrediencí kromě rozmarýnu a smetany a opět povaříme.

Těsně před servírováním přidáme do každé porce již nalité na talíř lžíci smetany a ozdobíme snítkou rozmarýnu či bazalkou. Tip: Výborným tipem je přidat k vařící se polévce kostku či dvě jemného taveného sýra.

Ochutí ji a zahustí. Na hotovou polévku pak můžeme nasypat nastrouhaný tvrdý sýr, který ji také skvěle dochutí. A jestli máte více smetany, můžete ji přidat také rovnou do uvařené polévky. Bude tak ještě jemnější a krémovitější.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden