Moje šťastná hvězda

Lahodné a křehké dýňové placičky

V různých variacích poslouží jako svačina, snídaně i večeře. Jejich výhodou je také to, že jsou chutné i druhý den.


Ingredience:


350 g dýně


200 g špaldové mouky


200 g ricotty


1 vejce


sůl


Postup:


Dýni nastrouhejte a všechny ingredience smíchejte – mouku přidejte jako poslední. Směs propracujte tak, aby vzniklo lepivé těsto. Lžící tvarujte placičky a klaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte na 190 °C asi 40 minut.


Placičky naslano jsou výborné jako příloha ke krůtímu plátku, tresce nebo třeba volským okům. Chcete-li si je dát k večeři, udělejte si k nim jogurtový dip (smíchejte podle chuti řecký jogurt, majonézu, citronovou šťávu, pepř a bylinky).


Placičky nasladko jsou vynikající k snídani. Doplňte je borůvkami, medem, zakysanou smetanou a nasekanými mandlemi. Pokud chcete trochu hřešit, dejte si na ně místo zakysané smetany vanilkovou zmrzlinu. Tím posunete celý pokrm o třídu výš.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden