Moje šťastná hvězda

Lahodné nejkřupavější bramboráky

Bramboráky má rád snad úplně každý. Připravili jsme si pro vás recept na ty nejchutnější a nejlepší bramboráky všech dob.

A nejlepší na tom je, že ze zbylých potravin můžete připravit i další pochutinu.

Ingredience: 750 g brambor, 6 stroužků česneku, 200 ml mléka, 80 g hladké mouky, sádlo, 1 vejce, lžíce majoránky, 1/2 lžičky kmínu, sůl

Postup:

1. Ze všeho nejdřív si připravte všechny ingredience, které budete potřebovat. Počet brambor je orientační, záleží samozřejmě na počtu osob, pro které bramboráky připravujete.

Nicméně více brambor vadit nebude, máme pro vás totiž také připravený recept ze zbylých brambor, jenž se vám určitě zalíbí a i zachutná.

2. První krok k dobrému bramboráku jsou umyté a perfektně oloupané brambory. Oloupat můžete všechny připravené brambory, později se budou ještě hodit.

Poté vyndejte struhadlo a začněte je do velké mísy strouhat. Aby se vám brambory nezabarvily došeda či dohněda, zkuste do nich dát pár lžic mléka.

3. Nyní následuje neméně důležitý krok. Oloupejte česnek a prolisovaný ho přidejte k nastrouhaným bramborám. Do mísy dále přidejte vajíčko rozkvedlané s trochou mléka a pořádně promíchejte.

K bramborové směsi přisypejte mouku, majoránku a sůl. Tu však podle uvážení. Slanost bramboráku poznáte až po upečení. Raději směs později přisolte. Nechte 20 minut odstát.

4. Připravte si pánev se silným dnem. Rozehřejte si sádlo, případně směs oleje a sádla. Bramboráky budou křupavější. Promíchejte si směs. Na pánev pomalu přidávejte bramborové placky. Je-li těsto moc řídké, můžete přidat mouku.

5. Bramboráky smažte při dostatečně vysoké teplotě, ale ne moc zprudka. Byly by uvnitř syrové.

6. Hotové křupavé a voňavé bramboráčky můžete potřít česnekem, pokud máte rádi výraznější chuť.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden