Můj čas na kafíčko

Lahodný flap steak

Suroviny:

2 ks (400 g) hovězího flap steaku

1 šalotka

olivový olej

pepř, sůl

Postup: 

Hovězí flap steak osolte a opepřete a do masa vetřete trošku olivového oleje.

Rozpalte gril na nejvyšší výkon (250 až 300 °C) a položte maso na grilovací rošt – grilujte, dokud se maso samo neodlepí (asi 3 minuty z každé strany).

Poté maso přendejte na odpočívací rošt, stáhněte výkon grilu, vyvětrejte ho a dopékejte na nízkou teplotu (cca 100 °C). Délka dopékání závisí na tom, jak chcete mít maso propečené.

Hotové maso nechte chvíli odpočinout, pak ho nakrájejte na plátky a servírujte s některou grilovací omáčkou.

A proč použít právě tenhle kousek masa?

Flap steak je díky jemnému mramorování s kolagenem uvnitř svalu velmi šťavnatý. Jeho chuť je silně masová až s dochutí jater. Ideální propečení je na medium či medium-rare.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden