Lahodný hráškový krém

Vyzkoušejte úžasný hráškový krém podle herečky Sandry Parmové

Suroviny na 5 porcí:

2 lžíce másla

1 lžíce nasekaných bylinek

(pažitka petrželka nebo libeček)

1 velká cibule

2 středně velké brambory

400 g mraženého hrášku

1,5 l zeleninového vývaru

sůl, pepř

Postup:

Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm najemno nasekanou cibulku. Poté přilijeme zeleninový vývar a na malé kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory měkké, přidáme bylinky a mražený hrášek. Vše společně necháme cca 5 minut povařit a poté rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud nám polévka přijde málo hustá, přidáme hrášek a po chvíli opět promixujeme. Na ozdobu můžeme polévku posypat čerstvými bylinkami, parmazánem nebo přidat opečené houskové krutony.

reklama
reklama

Komentáře