
Dvoubarevný nadýchaný koláč se stopami kakaa, kokosu a mandlí vás svou chutí ohromí.
Suroviny - 250 g Hery - 200 g pískového cukru - 5 vajec - 100 ml mléka - 400 g polohrubé mouky - 1 balení prášku do pečiva - 50 g kakaa - 50 g strouhaného kokosu - 50 g mletých mandlí - švestky (asi 400 g)
Postup
1. Cukr vyšlehejte z rozměklým tukem. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém a nakonec přimíchejte mouku, prášek do pečiva, ořechy a mléko.
2. Těsto rozdělte na dvě části. Do jedné vmíchejte kokos, do druhé kakao.
3. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřete tmavé těsto, pak dejte pokrájené švestky, pak světlé těsto a nakonec zbytek ovoce.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 ºC zhruba 40 až 50 minut.